Slijpen

Voor met name roestvast staal bestaat de mogelijkheid het oppervlak voor esthetische doeleinden te verfraaien. Eén van de mogelijkheden hiertoe is het slijpen waarbij de producten bewerkt worden met een draaiende slijpband. De korrelgrootte van het slijpmiddel en daarmee de afwerking van het oppervlak kan variëren tussen korrel 60 (grof) en korrel 800 (fijn).
De slijpbewerking kan worden uitgevoerd op plaat, buis of stafstaal, waarbij in het algemeen in de lengterichting geslepen wordt. Bij ronde buizen wordt er echter in de radiale richting geslepen.

Lange producten worden na het slijpen per stuk verpakt in een plastic hoes om beschadigingen te voorkomen. Geslepen platen worden standaard voorzien van een beschermfolie of, indien gewenst, verpakt met papier tussen de platen, zodat de kans op beschadiging wordt geminimaliseerd. Een bijzondere vorm van slijpen is het aanbrengen van een zogenaamd zondessin. Door roterend te slijpen worden cirkelvormige (ca. Æ 50 mm) overlappende patronen aangebracht.
MCB slijpt de volgende roestvast stalen producten:

 

Materialen:

   Roestvast staal

 

Producten:

   Koudgewalste platen

   Warmgewalste platen

   Buizen

   Buisprofielen

   Stafstaal

Specificaties slijpen*

 

 

Lengte

min. 1500 mm / max. 6000 mm

Breedte

min. 700 mm / max. 1500 mm

Dikte

min. 0,8 mm / max. 8 mm

 

 

* uitgangsmateriaal finish 2b

Bewerkingen met afwijkende specificaties op aanvraag.

Het MCB boek, een uitgave van MCB Nederland. Tel 040 - 2088333 Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.